Mindful zwanger

_DSC7947effect.site

Dit is een cursus zwangerschapsbegeleiding op basis van mindfulness. Wat mindfulness is, kun je terug vinden bij de informatie over de mindfulness-cursus.

Zwanger zijn is een hele bijzondere periode in je leven. Zowel lichamelijk als emotioneel zijn er heel wat veranderingen. Er gebeurt heel wat met je en dat kan zich uiten in vreugde, je heerlijk voelen.  Het  kan echter ook onzekere en angstige gevoelens met zich mee brengen.
Eigenlijk kunnen alle emoties voorbij komen. Die komen ook langs als je niet zwanger bent, maar nu zit er nog een dosis hormonen bij die al die gevoelens kunnen versterken, zowel positief als negatief.

Met de cursus mindful zwanger leer je je bewust te worden van je lichaam en je geest, je denkpatronen. Hoe je om kunt gaan met de onzekerheden en stressvolle situaties, maar ook bijvoorbeeld met de pijn tijdens je bevalling. Stress is nooit gezond, maar zeker niet voor zwangeren.

Mindfulness kan je helpen om met (meer) vertrouwen je bevalling in te gaan en om te gaan met alles wat er tijdens het geboorteproces gebeurd. De intense gevoelens, weeënpijn, angst en onzekerheden, maar ook het bijzondere en intense geluk wat een nieuwe geboorte met zich meebrengt dieper en bewuster te ervaren.

De verandering in je leven zet door na je bevalling. De cursus leert je ook omgaan met de onzekerheden die het nieuwe ouderschap met zich meebrengen. En niet te vergeten: de cursus  geeft je de mogelijkheid deze periode intenser te beleven.

De cursus bestaat uit 10 weken van 2 uur, inclusief 1 partnerles en een terugkomdag met je baby. Dagelijks oefenen is onderdeel van de cursus. Zie bij tijden en prijzen een overzicht van de cursusdata.
Je kunt vanaf 15 weken met de cursus starten.
De cursus is geschikt voor jou omdat je op een bewuste manier de zwangerschap wil beleven en bewust wil bevallen. En of je nu een probleemloze zwangerschap hebt of last hebt van fysieke of psychische klachten, je bent van harte welkom. De cursus is ook geschikt voor als je tegen de bevalling op ziet of in een stressvolle periode zit.
Of het je eerste, tweede, derde of vierde zwangerschap is, maakt niet uit.
Voordat je start met de training vindt er een intake plaats. Mocht je lichamelijke of psychische klachten hebben, dit graag vermelden.

Ik ben gecertificeerd Mindfulnesstrainer .Lid van de VMBN.
Tijden & Prijzen