Warning: The magic method TotalTheme\ResizeImage::__wakeup() must have public visibility in /customers/f/2/7/ingrid-yoga.nl/httpd.www/wp-content/themes/Total/framework/classes/class-resize-image.php on line 34 Critical Alignment Therapie – Studio 5: voor yoga en mindfulness
skip to Main Content

Voor wie is CAT geschikt?

De therapievorm ontwikkeld vanuit Critical Alignment Yoga richt zich op:

Puur lichamelijke klachten die hun oorsprong vinden in de wervelkolom. Denk hierbij aan rugpijn, nekpijn, whiplash, RSI, pijn aan de schouders, hernia en bekkenklachten. Maar ook aan de wervelkolom gerelateerde klachten in armen en benen, zoals uitstraling, pijn of krachtverlies.

• Klachten die gerelateerd zijn aan stress zoals problemen met de ademhaling, vermoeidheid en burn-out. Verbetering van de houding of ‘gewoon’ niet lekker in je vel zitten.

De lessen zijn geschikt voor iedereen. Motivatie om met je klachten aan de slag te gaan is natuurlijk wel een vereiste. Evenzo de bereidheid om zelfstandig oefeningen te doen en daarmee actief je klachten te bestrijden.

Het ontstaan van klachten

Veel van de bovenstaande klachten zijn terug te leiden naar het ontbreken van een natuurlijke vrijheid en lichtheid van bewegen.  Dit ervaar je op het moment dat een beweging wordt doorgegeven van gewricht naar gewricht en van wervel naar wervel.

Als deze doorgifte minder vloeiend is of niet goed meer functioneert, wordt de keten van bewegen doorbroken. Ons lichaam compenseert het gebrek aan beweging op de ene plek met extra mobiliteit op een andere plek. Het risico op overbelasting bestaat. Met als gevolg dat de natuurlijke uitlijning (alignment) van het lichaam wordt verstoord. Stress zorgt ervoor dat dit proces wordt versterkt .

Een gebrek aan bewegingsvrijheid gaat samen met gespannen en verharde spieren – wat ten koste gaat van de zenuwaansturing naar de huid, organen en spieren – en met krachtverlies. Ook stromen de bloedsomloop en de ademhaling minder vrij. Uiteindelijk kan de overbelasting resulteren in klachten en pijn.

De methode

Critical Alignment Therapie richt zich op het herstellen van de natuurlijke alignment. Het wegnemen van spanningen die het lichaam in de loop van de jaren heeft opgeslagen staat aan de basis van de oefeningen.

Cat4

Op het moment dat de verharde spieren zich ontspannen, zal de mobiliteit van het lichaam toenemen; gewrichten komen in beweging en de bewegingsvrijheid wordt groter. Als laatste element wordt er een kracht opgebouwd die de natuurlijke houding ondersteunt.

 

Ontspanning–>beweging–>coördinatie & kracht

Door het lichaam op deze manier weer in balans te brengen kunnen klachten zich structureel oplossen.

In de lessen ga je aan de slag met  jouw bewegingsvoorkeuren en krijg je inzicht hoe je omgaat met de spanningspatronen (stress) die daaraan ten grondslag liggen. Je leert je lichaam (en niet alleen je hoofd) te ontspannen. Vervolgens kun je door zelf te oefenen, de balans weer herstellen. Hiermee heb je iets heel belangrijks geleerd: de mogelijkheid om jouw klachten aan te pakken en een evt. terugval te voorkomen.

Aan de slag

Wanneer je wilt beginnen, kun je een afspraak maken voor een intake. Deze duurt een uur. Zo is er genoeg tijd voor jou om te vertellen welke klachten je ervaart. Naar aanleiding van een aantal testen krijg je een persoonlijk advies en een theoretische uitleg die je meer inzicht geeft in wat Critical Alignment Therapie voor jou zou kunnen betekenen. Vervolgens gaan we aan de slag zodat je ook direct in je lijf gewaar wordt  welke veranderingen er kunnen optreden. Tenslotte kijken we samen naar de mogelijkheden om jouw klachten zo goed mogelijk te verhelpen.

Klik hier voor de tijden en prijzen.

Back To Top