skip to Main Content

DSC_0398zw.a.site

Mindfulness is aandachtsgericht, oplettend, alert, bewustzijnsgericht, opmerkzaam. Je kunt je aandacht richten op een onderwerp, bijvoorbeeld de adem of je lichaam of  je stelt je meer open voor dat wat er is op dit moment.

Heel vaak leven we op de automatische piloot, routinematig doen we onze dingen, terwijl je met je gedachten totaal ergens anders bent: wat je straks nog moet doen, of piekeren over een voorval uit het verleden.

In de mindfulness-cursus leer je bewust te zijn van het huidige moment, de ervaring van dit moment te beleven. Of deze nu leuk en prettig is, of niet. Zonder er een oordeel over te hebben. Dit zorgt voor een betere concentratie en minder piekeren. Door dagelijks te oefenen leer je beter omgaan met lastige of stressvolle situaties.

Als je je open stelt voor wat zich aandient en dit met aandacht bekijkt, ontstaat er geleidelijk bewustzijn van de verschillende stresspatronen en automatische piloten. Als je deze herkent geeft het ook ruimte om (andere) keuzes te maken.

De cursus is de MBSR-training, Mindful Based Stress Reduction. De cursus reikt technieken aan om beter met stress en (fysiek) ongemak om te gaan door het oefenen met aandacht in het normale, dagelijkse leven.

De cursus is een 8-weekse training. 8 keer van twee en een half uur en een begeleide stiltemiddag van drie uur.
Daarnaast oefen je per dag ongeveer 45-60 minuten thuis.
De cursus is inclusief in-take gesprek, inhoud van de werkmap en 4 geluidsbestanden.

Er wordt regelmatig een workshop mindfulness gegeven. Tijdens deze workshop vertel ik meer over wat mindfulness is en wat het voor jou zou kunnen betekenen. We gaan  oefeningen doen en je krijgt informatie over de MBSR training.

Ik ben gecertificeerd Mindfulnesstrainer. Lid van de VMBN.
Tijden & Prijzen

Vergoedingen

vergoeding door zorgverzekeraars!

Sinds 2015 vergoeden verzekeraars VGZ, Univé, Umcz, IZA, Nedasco in het aanvullende pakket mindfulness grotendeels bij burn-out klachten. (vergoedingen zijn rond de €350,00) De Amersfoortse doet een tegemoetkoming aan deelnemers die preventief deel willen nemen aan de training ter voorkoming van stress of burn-out (ongeveer €100). Menzis en FNV zorgcollectief bieden specifiek voor mantelzorgers vergoeding. 

Deze vergoedingen zijn afhankelijk van jouw polis en aanvullend pakket en zijn aan verandering onderhevig. Dus check altijd even met je verzekeraar wat er voor jou geldt! 

Voorwaarden: de Mindfulnesstraining (MBSR-training) moet gegeven worden door mindfulnesstrainers die VMBN lid categorie 1 zijn. (Dat ben ik). Je moet een verwijsbrief van huisarts of bedrijfsarts hebben. De verwijsbrief kan de deelnemer samen met de factuur van de trainer meesturen naar de verzekeraar.

Zie voor meer uitleg: De Zorgwijzer

vergoeding door je werkgever!

Veel werkgevers zien de risico’s van stress voor hun werknemers en de kosten van ziekte en verzuim (bijvoorbeeld bij een burnout) zijn behoorlijk hoog! De meeste werkgevers hebben een  budget per werknemer dat ingezet kan worden voor opleiding / kwaliteitsverbetering of vitaliteit. Vaak kunnen midnfulnesstrainingen vanuit dit budget vergoed worden. Overleg met je werkgever of dit voor jou ook tot de mogelijkheden behoort! Steeds meer werkgevers erkennen de mindfulnesstraining als middel om de duurzame inzetbaarheid van hun werknemers te vergroten!

Back To Top