skip to Main Content

Heel letterlijk betekent hatha  de zon (=ha) en de maan (=tha), wat ook symbool staat voor mannelijk en vrouwelijk, ratio en emotie, lichaam en geest, inspanning en ontspanning, etc.

yoga-pose

Iedereen zoekt de balans tussen beiden;  tussen in- en ontspanning, tussen lichaam en geest. Bij hatha yoga werk je hieraan met behulp van de diverse (lichamelijke) houdingen (asana’s), waarbij de adem een duidelijke en belangrijke rol speelt.

De adem wordt ook gezien als de verbindende factor tussen lichaam en geest. De adem helpt je ook de oefeningen op een dieper niveau te ervaren.

Door middel van de yoga houdingen maak je je lichaam soepeler en sterker en leer je ontdekken waar je spanning vasthoudt en hoe je dieper kunt ontspannen. Je leert te luisteren naar je lichaam.

In de lessen wordt van tijd tot tijd ook aandacht besteed aan concentratie-oefeningen in de vorm van korte meditaties, om meer bewust te worden van de wervelingen van het denken.  Deze oefeningen kunnen helpen bij momenten van stress, waar iedereen wel eens, in meer of mindere mate, last van heeft.

Er wordt gewerkt aan ontspanning, beweging, coördinatie en kracht volgens de Critical alignment methode. Door gebruik te maken van je lichaamsgewicht en de zwaartekracht kunnen spiergroepen zich ontspannen. Hierdoor ontstaat beweging in de wervelkolom en de gewrichten. Wanneer er vrijheid en ruimte in de gewrichten ontstaat, wordt er beweging doorgegeven naar andere lichaamsdelen; er ontstaan verbindingen. Daarmee bereik je de juiste coördinatie en bouw je kracht op.

Tijden & Prijzen

vynlogo

Back To Top